Preskocit navigáciu

50 rokov FS KARPAŤANIN


50  rokov  FS KARPAŤANIN

Pri Posádkovom klube Prešov  pracuje seniorský  folklórny  súbor  KARPAŤANIN,  v ktorom priemerný vek tanečníc, tanečníkov, hudobníkov a spevákov je 55 rokov. V tomto roku  oslavuje toto ojedinelé  zoskúpenie folklórných nadšencov  50 rokov od svojho vzniku. Pri tejto príležitosti  sa 22.mája 2010 uskutočnil  slávnostný program, v ktorom  sa  vo vypredanom divadle J. Záborského v Prešove publiku z celého Slovenska súbor predstavil  v programe pod názvom  „ Mladosť,  moja mladosť...“
Za účasti pozvaných popredných folklóristov sa celý program niesol vo víre najlepších tancov, spevov a hudby  tohto súboru, ktorý  je  zložený  z radov  Rusínov a Ukrajincov žijúcich v Prešove a okolí.  Medzi nimi je  aj mnoho  bývalých profesionálnych  vojakov a rodinných  príslušníkov  vojenskej obce posádky Prešov.
Posádkový klub Prešov vytvára  súboru optimálne podmienky pre jeho umeleckú tvorbu. Činnosť tohto telesa je ukážkou naplnenia si umeleckých ambícií a možnosťí kvalitného využitia voľneho času v seniorskom veku. 

„ Mnohaja,  blahaja ľita KARPAŤANIN „ ..... znelo pri zaverečnom potlesku.    

 



Autor: z. Pavol PAPÁČ , Foto: z. Pavol PAPÁČ - Dátum: 24.05.2010
Čítanosť: 18502
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share