Preskocit navigáciu

Medzinárodná spolupráca Vojenskej polície a ozbrojených zložiek pod vedením NAKA


Medzinárodná spolupráca Vojenskej polície a ozbrojených zložiek pod vedením NAKA  

V dňoch 6. – 10. novembra 2023 v okolí miest Michalovce a Zemplínska Šírava sa zorganizovala v poradí už 2. časť medzinárodného tréningu pre príslušníkov orgánov činných v trestnom konaní, za účelom výmeny poznatkov, sprostredkovania skúseností, vybudovania siete expertov v spoločných záujmoch a vzájomnej spolupráce zložiek kriminálnej polície a kynológie na národnej a medzinárodnej úrovni.

Druhá časť tréningu bola zameraná na praktické vyhľadávanie zbraní a streliva, omamných a psychotropných látok a výbušnín so služobnými psami v rôznych situáciách a miestach. Aktivity sa zúčastnili príslušníci orgánov činných v trestnom konaní zo Švédska, Nórska, Ukrajiny, Spojeného kráľovstva Veľkej Británie ako aj zástupcovia EUROPOLu a Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Na národnej úrovni sa do operačnej aktivity zapojili príslušníci Vojenskej polície, Finančnej správy a krajských riaditeľstiev Policajného zboru Slovenskej republiky.

Môžeme konštatovať, že služobné psy Vojenskej polície sú pripravené na výbornej úrovni a sú použiteľné do reálnych situácií porovnateľne so zúčastnenými našimi či zahraničnými ozbrojenými zbormi.


Medzinárodná spolupráca Vojenskej polície a ozbrojených zložiek pod vedením NAKAMedzinárodná spolupráca Vojenskej polície a ozbrojených zložiek pod vedením NAKAMedzinárodná spolupráca Vojenskej polície a ozbrojených zložiek pod vedením NAKA

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 27.11.2023
Čítanosť: 1511
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share