Preskocit navigáciu

Vojaci ocenení za vojenskú operáciu EUFOR ALTHEA


Vojaci ocenení za vojenskú operáciu EUFOR ALTHEA

V piatok 7. januára 2011 odovzdal zástupca náčelníka Generálneho štábu generálmajor Jaroslav Vývlek na slávnostnom nástupe v priestoroch Duklianskych kasární v Hlohovci pamätné medaile za službu vo vojenskej operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine 35 profesionálnym vojakom pri príležitosti ich návratu.

„Zdá sa mi akoby ubehlo len niekoľko dní od doby, kedy ste odchádzali do Bosny a Hercegoviny a navzájom sme sa uisťovali, že úlohy pred nás postavené budú splnené. Dnes tu stojíme znova a mne neostáva nič iné len konštatovať, že to čo bolo pred časom len v rovine nádejí a očakávaní sa stalo skutočnosťou,“ povedal generálmajor Vývlek v úvode slávnostného nástupu, na ktorom sa spolu s ním zúčastnili aj veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Vojtek, veliteľ Centra riadenia operácií brigádny generál Joch a zástupca veliteľa Spoločnej logistickej podpornej skupiny podplukovník Žarnovický. Zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR poďakoval nielen vojakom vracajúcim sa operácie EUFOR ALTHEA ale i rodinným príbuzným a priateľom, za podporu a vytvorenie pokojného zázemia. Na záver generálmajor Vývlek kladne hodnotil profesionálny prístup veliteľov zodpovedných za prípravu, nasadenie a úspešný návrat profesionálnych vojakov z vojenskej operácie naspäť na Slovensko.

Strážna čata o sile 35 profesionálnych vojakov, ktorí boli dnes ocenení, tak bola poslednou rotáciou podľa pôvodného mandátu určujúceho strážiť vojenskú základňu v Sarajeve. Slovenská republika vyšle v mesiaci marec 2011 na základe uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky č. 190 z 24. novembra 2010 do misie EUFOR v Bosne a Hercegovine 39 príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky, ktorí budú pôsobiť v priestore operácie ako členovia styčných a pozorovacích tímov (Liaison and Observation Team-LOT).


Vojaci ocenení za vojenskú operáciu EUFOR ALTHEAVojaci ocenení za vojenskú operáciu EUFOR ALTHEAVojaci ocenení za vojenskú operáciu EUFOR ALTHEAVojaci ocenení za vojenskú operáciu EUFOR ALTHEAVojaci ocenení za vojenskú operáciu EUFOR ALTHEAVojaci ocenení za vojenskú operáciu EUFOR ALTHEAVojaci ocenení za vojenskú operáciu EUFOR ALTHEAVojaci ocenení za vojenskú operáciu EUFOR ALTHEAVojaci ocenení za vojenskú operáciu EUFOR ALTHEA 3

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 07.01.2011
Čítanosť: 19606
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share