Preskocit navigáciu

Základňa mobilných komunikačných a informačných systémov hodnotila rok 2012


Základňa mobilných komunikačných a informačných systémov hodnotila rok 2012 Veliteľ Základne mobilných komunikačných a informačných systémov (ZaMKIS) podplukovník Štefan Pobijak organizoval 20. marca v Ružomberku veliteľské zhromaždenie, v rámci ktorého vykonal rozbor dosiahnutých výsledkov v príprave útvaru za výcvikový rok 2012.

Veliteľ na úvod privítal pozvaných hostí, riaditeľa personálneho úradu plukovníka Ivana Sálašiho, príslušníkov Odboru podpory velenia Štábu pre podporu operácii GŠ plukovníka Ľubomíra Gorelčíka a podplukovníka Jozefa Grňa a náčelníka oddelenia BOIaKIS Veliteľstva Síl výcviku a podpory podplukovníka Mariána Šantu. Medzi pozvanými boli aj predsedovia klubov vojenských dôchodcov v posádke Ružomberok Dr. Peter Kramarčík z klubu Liptovský Mikuláš, Dr. Ján Sporka z klubu Dolný Kubín a Ing. Štefan Lipták z klubu Ružomberok.

Súčasťou zhromaždenia bola aj videokonferencia, prostredníctvom ktorej sa do zhromaždenia zapojili aj ďalšie zložky ZaMKIS. Prostredníctvom systému MOKYS sa týmto spôsobom oboznámili s vyhodnotením úloh základne v roku 2012 aj ostatní príslušníci ZaMKIS. Na záver rozboru odmenil veliteľ PrV za najlepšie splnenie úloh vo výcvikovom roku 2012.

Zhromaždenie pokračovalo ukážkou prostriedkov systému MOKYS, počas ktorej príslušníci základne prezentovali funkcionalitu systému. Pozvaní hostia si osobne vyskúšali spojenie s našimi príslušníkmi pôsobiacimi v Afganistane a popriali im veľa úspechov pri plnení úloh.

Program zhromaždenia ukončila ukážka Siene slávy a tradícií ZaMKIS, kde čatár Andrej Kováč zoznámil prítomných s históriou Považských kasární a pozvaní hostia sa zapísali do útvarovej kroniky.

ssss

Autor: npor.Ing. Omasta , Foto: npor.Ing. Omasta - Dátum: 25.03.2013
Čítanosť: 11241
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share