Preskocit navigáciu

5. kartoreprodukčná základňa Nemšová zatvára svoje brány po 56. rokoch


5. kartoreprodukčná základňa Nemšová zatvára svoje brány po 56. rokoch

V priestoroch kasární 5. kartoreprodukčnej základne (5. KRZ) v Nemšovej sa v piatok 28. júna 2013 uskutočnil slávnostný nástup pri príležitosti ukončenia činnosti útvaru.

Slávnostného nástupu sa zúčastnil veliteľ síl výcviku a podpory brigádny generál Ľubomír Svoboda, náčelník štábu SVaP plukovník gšt. Martin Stoklasa, zástupcovia miestnej samosprávy a ďalší pozvaní hostia. V úvode 5. KRZ podplukovník Tibor Hamar privítal hostí a vo svojom príhovore oboznámil zúčastnených s históriou útvaru a dôležitými úlohami, ktoré počas svojej existencie plnil.
Veliteľ síl výcviku a podpory brigádny generál Ľubomír Svoboda sa vo svojom príhovore poďakoval všetkým profesionálnym vojakom a zamestnancom za dlhoročnú, kvalitnú a profesionálne odvedenú prácu v prospech OS SR.

Súčasťou nástupu pri príležitosti ukončenia činnosti útvaru bolo odovzdanie medailí za vernosť OS SR I. a II. stupňa, odznakov náčelníka Generálneho štábu OS SR II. triedy a pamätných odznakov veliteľa síl výcviku a podpory vybraným profesionálnym vojakom a zamestnancom.

Útvar, ktorý zatvoril svoje brány, bol na prvý pohľad veľmi nenápadný. Nehučali tu motory obrnenej techniky, nerachotili výstrely, neleskli sa tu trupy lietadiel. A predsa, výsledok práce jeho príslušníkov prechádzal rukami každého z nás, kto slúži a pracuje v OS SR.


aaaabbbbcccckkkk

Autor: npor.Ing.František Bango , Foto: npor.Ing.František Bango - Dátum: 01.07.2013
Čítanosť: 16973
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share