Preskocit navigáciu

Návrh zákona o štátnej službe profesionálnych vojakov je vo vnútrorezortnom pripomienkovom konaní


Návrh zákona o štátnej službe profesionálnych vojakov je vo vnútrorezortnom pripomienkovom konaní

Dňa 11. novembra 2013 bolo vyhlásené vnútrorezortné pripomienkové konanie k návrhu nového zákona o štátnej službe profesionálnych vojakov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Cieľom návrhu nového zákona, ktorý sa začal tvoriť v roku 2011, je vytvorenie podmienok pre stabilizáciu najkvalitnejších profesionálnych vojakov. Táto úloha vyplynula z Programového vyhlásenia vlády Slovenskej republiky, z Rozpracovania Programového vyhlásenia vlády Slovenskej republiky na roky 2012 až 2016 na podmienky rezortu obrany a z Bielej knihy o obrane Slovenskej republiky. Zároveň sa navrhuje úprava štátnej služby profesionálnych vojakov a právnych vzťahov, ktoré súvisia so vznikom, zmenami a skončením služobného pomeru profesionálnych vojakov.

Na základe rozhodnutia náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl Slovenskej republiky bola v podmienkach ozbrojených síl vykonaná séria odborných zamestnaní, zameraných na objasnenie a diskusiu k vybraným častiam návrhu zákona, najvýraznejšie ovplyvňujúcim profesionálnu kariéru. Zamestnania viedol plukovník Maroš Brláš (náčelník odboru personálneho manažmentu) a zúčastnil sa ich aj štábny nadrotmajster Vladimír Beluš (hlavný poddôstojník ozbrojených síl) a major František Grznár (odbor personálneho manažmentu, člen pracovnej skupiny na prípravu návrhu zákona). Zamestnania sa uskutočnili v posádkach Liptovský Mikuláš, Bratislava, Nitra, Sliač, Prešov, Martin a Trenčín.
Vnútrorezortné pripomienkové konanie k návrhu nového zákona o štátnej službe profesionálnych vojakov a o zmene a doplnení niektorých zákonov trvá do 29. novembra 2013.“



Autor: OS SR - plk. Maroš Brláš , Foto: Ilustračné foto - Dátum: 22.11.2013
Čítanosť: 8946
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share