Preskocit navigáciu

Kurz figurantov a pomocníkov na cviky obrany s mimorezortnou účasťou


Kurz figurantov a pomocníkov na cviky obrany s mimorezortnou účasťou

S cieľom prehĺbiť si svoje teoretické vedomosti a zdokonaliť praktické zručnosti sa 20 príslušníkov rezortu obrany a  2 príslušníci Finančnej správy SR zúčastnili kurzu figurantov a pomocníkov na cviky obrany, ktorý po minuloročnom veľkom úspechu opäť zorganizovalo Oddelenie kynológie Odboru výcviku a kynológie Vlkanová – Hronsek v dobe od 22.2. do 26.2.2016.

         Počas 5 výcvikových dní sa účastníci kurzu zoznamovali s jednotlivými časťami systému prípravy služobných psov na cviky obrany. Pod odborným dohľadom inštruktorov kynologického výcviku získavali obraz o systéme prípravy psov na služobné využitie nielen v praktických, ale aj teoretických zamestnaniach (právna príprava, prednášky z etológie a systémových chýb pri nácviku cvikov obrany). Vysoká účasť (napriek tomu, že obrana je neoddeliteľnou súčasťou prípravy strážnych a hliadkových psov na výkon služby, je účasť na tomto kurze dobrovoľná), prítomnosť príslušníkov Finančnej správy SR a hlavne veľká spokojnosť frekventantov kurzu na jeho záver sú dôkazom toho, že tento kurz má vysoký kredit nielen v rámci nášho rezortu.

         Práca figuranta je veľmi dôležitá, nedocenená a častokrát nebezpečná, preto želáme úspešným absolventom veľa zdravia a chuti do práce pri aplikácii získaných vedomostí a prehlbovaní praktických zručností v príprave služobných psov a psovodov na služobný výkon.

 


Kurz figurantov a pomocníkov na cviky obrany s mimorezortnou účasťouKurz figurantov a pomocníkov na cviky obrany s mimorezortnou účasťouKurz figurantov a pomocníkov na cviky obrany s mimorezortnou účasťouKurz figurantov a pomocníkov na cviky obrany s mimorezortnou účasťouKurz figurantov a pomocníkov na cviky obrany s mimorezortnou účasťouKurz figurantov a pomocníkov na cviky obrany s mimorezortnou účasťouKurz figurantov a pomocníkov na cviky obrany s mimorezortnou účasťou

Autor: VP - Dátum: 02.03.2016
Čítanosť: 7070
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share