Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup Velitežstva posádky Bratislava k výročiu SNP a prijatiu Ústavy SR


Slávnostný nástup Velitežstva posádky Bratislava k výročiu SNP a prijatiu Ústavy SR

V pondelok 3. septembra 2018 si Velitežstvo posádky Bratislava slávnostným nástupom pripomenulo 74. výročie SNP a 26. výročie prijatia Ústavy SR.

Rozkaz prezidenta SR poukázal na skutočný význam povstania, ktoré vyjadrilo celej Európe vôžu slovenského žudu zbavi sa nacistickej nadvlády, a to aj za cenu vežkých obetí na žudských životoch. Ozbrojeným vystúpením sa Slováci spoločne s mnohými ďalšími národmi Európy aktívne postavili na odpor proti nemeckým okupantom. Slovensko sa povstaním začlenilo do protifašistickej koalície a SNP sa stalo zdrojom národnej hrdosti do ďalších rokov.

V rozkaze ku dňu prijatia Ústavy SR zdôraznil prezident SR význam prvej demokratickej ústavy, ktorou sa zavŕšilo dlhoročné politické úsilie Slovákov o štátnu zvrchovanos. Ústava predstavuje najvyšší politicko-právny predpis, zaručujúci v demokratickom duchu práva a slobody pre všetkých občanov. Jej prijatie umožnilo v nasledujúcich rokoch začlenenie Slovenska do EÚ a NATO.

Po prečítaní rozkazov prezidenta Slovenskej republiky nasledovali rozkazy ministra obrany SR a NGŠ OS SR o udelení pamätných medailí a odznakov pre vybraných príslušníkov velitežstva a disciplinárne rozkazy veliteža Velitežstva posádky Bratislava.


Po prečítaní rozkazov prezidenta Slovenskej republiky nasledovali rozkazy ministra obrany SR a NGŠ OS SR o udelení pamätných medailí a odznakov pre vybraných príslušníkov velitežstva a disciplinárne rozkazy veliteža Velitežstva posádky Bratislava.Po prečítaní rozkazov prezidenta Slovenskej republiky nasledovali rozkazy ministra obrany SR a NGŠ OS SR o udelení pamätných medailí a odznakov pre vybraných príslušníkov velitežstva a disciplinárne rozkazy veliteža Velitežstva posádky Bratislava.Po prečítaní rozkazov prezidenta Slovenskej republiky nasledovali rozkazy ministra obrany SR a NGŠ OS SR o udelení pamätných medailí a odznakov pre vybraných príslušníkov velitežstva a disciplinárne rozkazy veliteža Velitežstva posádky Bratislava.Po prečítaní rozkazov prezidenta Slovenskej republiky nasledovali rozkazy ministra obrany SR a NGŠ OS SR o udelení pamätných medailí a odznakov pre vybraných príslušníkov velitežstva a disciplinárne rozkazy veliteža Velitežstva posádky Bratislava.Po prečítaní rozkazov prezidenta Slovenskej republiky nasledovali rozkazy ministra obrany SR a NGŠ OS SR o udelení pamätných medailí a odznakov pre vybraných príslušníkov velitežstva a disciplinárne rozkazy veliteža Velitežstva posádky Bratislava.Po prečítaní rozkazov prezidenta Slovenskej republiky nasledovali rozkazy ministra obrany SR a NGŠ OS SR o udelení pamätných medailí a odznakov pre vybraných príslušníkov velitežstva a disciplinárne rozkazy veliteža Velitežstva posádky Bratislava.

Autor: z.. Miroslav PECHO , Foto: por. Mgr. Zuzana LANČARIČOVÁ - Dátum: 04.09.2018
Čítanos: 3782
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share