Preskocit navigáciu

Pietna spomienka na obete leteckej nehody v Hejciach


Pietna spomienka na obete leteckej nehody v Hejciach

V nedeľu 19. januára uplynulo 14 rokov od havárie slovenského vojenského lietadla, ktoré sa zrútilo na kopci Borsó pri maďarskej obci Hejce. Ministri obrany Slovenskej republiky a Maďarska Peter Gajdoš a Tibor Benkő si na kopci Borsó a v obci Hejce v Maďarsku uctili pamiatku 42 vojakov, ktorí zahynuli pri tejto tragickej havárii. Hold prišli vzdať aj predstavitelia ozbrojených síl oboch krajín, štátni predstavitelia Slovenskej republiky a Maďarska, zástupcovia Ordinariátu OS OZ SR, ako i rodiny obetí a obyvatelia obce.

K dôstojnému priebehu pietnej spomienky prispeli príslušníci Čestnej stráže Ozbrojených síl Slovenskej republiky a Vojenskej hudby Banská Bystrica.


Pietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v HejciachPietna spomienka na obete leteckej nehody v Hejciach

Autor: z. Miroslav PECHO , Foto: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH - Dátum: 19.01.2020
Čítanosť: 5301
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share